De grondwet voor geluk

De grondwet voor geluk
Model: 978-94-92199-93-5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €19,95
Excl. BTW: €18,82
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Alle mensen willen gelukkig zijn, maar ze weten niet precies wat hen gelukkig maakt. Dat zei de Romeinse filosoof Seneca al in de eerste eeuw. Maar in diezelfde eeuw was er een leraar die haarscherp wist wat een mens gelukkig maakt: Jezus van Nazareth. In zijn beroemde Bergrede heeft hij dat samengevat. Die Bergrede is een revolutionaire tekst, die door de eeuwen heen velen heeft geïnspireerd, onder wie de Russische schrijver Tolstoj en de Indiase mysticus en politiek leider Mahatma Gandhi. Maar het is ook een tekst die op veel weerstand stuitte. Op allerlei manieren hebben theologen en machthebbers geprobeerd de inhoud ervan onschadelijk te maken. In dit boek laat de fi losoof Hein Stufkens de Bergrede opnieuw klinken: als een urgente boodschap voor onze tijd en als een oproep tot een spirituele revolutie. Ook maakt hij met tal van citaten uit andere religieuze en fi losofi sche tradities duidelijk hoe universeel en actueel deze woorden van Jezus zijn. En alle hoofdstukken eindigen met een oefening waardoor de lezer de werkzame kracht van de Bergrede in zijn eigen leven kan ervaren.


De universele wijsheid van de Bergrede is een urgente boodschap voor onze tijd


Annemiek Schrijver, radio/tv presentatrice over de “Grondwet van geluk“ “Terwijl een wijze jury druk in de weer is om het spirituele boek van 2015 te kiezen, kunnen we nu al weten welk boek de winnaar wordt van 2016. En het is nog niet eens af! Gelukkig mag ik meelezen en de eerste 5 hoofdstukken zijn werkelijk verrukkelijk. Sterker nog: vanwege dit boek zou levensbeschouwelijk onderwijs verplicht moeten zijn en dit werk het lesmateriaal.

Hein Stufkens is filosoof, (zen)leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie, religie en dieptepsychologie. Hij woont en werkt in het bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. www.lacordelle.nl

Boekdetails
Omvang 144 pagina's, 14 x21 cm
Binding paperback
Webshop implementation by SuperStudio
Edicola © 2018