Robin B. en het geheim van de wereld

Robin B. en het geheim van de wereld
Model: 978 94 92199 393
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €19,95
Excl. BTW: €18,82
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Victoria, een tienermeisje van 17 jaar, stuit onverwacht op een boek dat leeft als ze zelfmoordplannen heeft. Haar leven verandert in een handomdraai wanneer ze een bijzonder contact krijgt met een opmerkelijke vogelwereld. Ook ontdekt ze de ware toedracht van de terugkerende onverklaarbare bevingen die plaatsvinden op aarde sinds de kerstperiode van 2012 en die een relatie hebben met meer dan tien eeuwenoude profetieën. Samen met haar vader Pieter-Jan Paardenkoper overwint ze hindernissen en doorstaat ze diverse spannende belevenissen. Detective Karel-Kees Bouter is niet blij met de ontdekkingen van Victoria. Hij wil koste wat kost voorkomen dat het geheim van de wereld wordt verspreid. Hij liegt en bedriegt alles aan elkaar om zijn doel te bereiken, al moet dit bijna het leven van Victoria kosten. In een fascinerend plot wordt duidelijk waarom de aarde dient te herstellen van menselijke woede, bedrog en hoogmoed.

Van origine is dit verhaal een filmscript. Bij een verkiezing van de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario 2014 werd de auteur door de jury aangezet er een roman van te schrijven aangezien ze een visueel epos heeft geschapen. Een rode draad in dit verhaal met meerdere lagen is de Goddelijke Komedie van Dante Alighieri die wordt aangevuld met parels uit het Bijbelboek Openbaring, uit de Hermetica en de Griekse mythologie. Dit eigentijdse verhaal in de 21ste eeuw met ware historische feiten, animatie en imaginatie als hypothese sluit nauw aan op een actuele wereldwijde paradigmaverschuiving.

Ieder leven heeft nut. Het geheim van de wereld zit in iedereen. Alleen een persoonlijk authentiek talent weet dat het nú bij leven ingezet moet worden en niet moet wachten tot de dood aan de deur staat.

Na uiteenlopende opleidingen en een zoektocht ontdekte Claudia Koole (1971) dat theologie, het mystieke christendom, Hermetica en de Griekse mythologie onuitputtelijke bronnen van inspiratie voor het leven zijn. Bij vooraanstaande Nederlandse historici en leraren van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht volgde ze jarenlang direct onderricht. Buiten haar gezinstaken is ze zelfstandig ondernemer, auteur van zeven non-fictie uitgaven, correspondent van een weekkrant, scenarist en vrijwilliger voor diverse organisaties. 

Boekdetails
Auteur Claudia Koole
Omvang 208 pagina's
Binding paperback
Webshop implementation by SuperStudio
Edicola © 2017