Bergen stenen, korrels zand - Bergen, rotsen, stenen en zand in hun bijzondere culturele context.

Bergen stenen, korrels zand - Bergen, rotsen, stenen en zand in hun bijzondere culturele context.
Model: 978-94-91172-86-1
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €17,95
Excl. BTW: €16,93
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Over stenen is veel geschreven, en daarvan gaat het meeste over mineralen en edelstenen en hun bijzondere eigenschappen. Mijn interesse is echter gericht op alle aspecten van bergen, rotsen, stenen en zand in hun geologische en culturele context. Elk mens op de wereld heeft te maken met de mogelijkheden en de beperkingen van het landschap waarin hij leeft. Iemand in Centraal Australië vindt expressievormen in zand, iemand in Tibet betrekt bergen in zijn religieuze beleving. Voor de meeste culturen geldt dat het landschap van oudsher bezield is. Stenen leven... langzaam. Stenen hebben macht. Stenen zijn door hun vorm of textuur betekenisvol. Dat geloof heeft geleid tot het ontstaan van een veelheid aan legenden, gebruiken en rituelen die allemaal te maken hebben met 'steen', in de ruimste zin van het woord.

De bedoeling van dit boek is u mee te nemen in de diepe verbondenheid die de mensheid heeft met de aarde en haar stenen en u kennis te laten maken met de vele vormen waarin die verbondenheid zich uitdrukt, soms in het kader van een religie, een cultuur of ook heel persoonlijk.

 

Loes Modderman, geboren en getogen in Amsterdam . De liefde voor boeken, taal en schrijven kreeg ze van huis uit mee.

In haar tienerjaren raakte ze geïnteresseerd in wereldculturen, mythologie en religies.

Vele jaren werkte ze in de gezondheidszorg en als zelfstandig micro-fotograaf, studeerde Engels en Hebreeuws en heeft diverse  publicaties op haar naam staan.

Microscopie en het verzamelen van zand wekten haar interesse in geologie en de inspiratie die de mens ontleent aan zijn verbondenheid met het landschap. Haar website met o.a. veel foto’s van zand is www.scienceart.nl.

Maandelijks schrijft ze een digitaal tijdschrift vol, Verwondering, over alles wat haar boeit in heden en verleden.  

 

 

Titel: Bergen stenen, korrels zand

Auteur Loes Modderman

Omvang         144 pagina s

ISBN     9789491172861

Prijs     € 17,95

Verkrijgbaar    15 november 2014

Boekdetails
Omvang 144 pagina's
Binding paperback
Webshop implementation by SuperStudio
Edicola © 2018